sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Miehuuskoe

Näin lauantaina pitkästä aikaa yhtä pitkäaikaisinta ystävääni. Emme olleet nähneet pitkään aikaan, mutta jutut jatkuivat siitä, mihin ne olivat jääneet. Emme olleet suunnitelleet tälle jälleennäkemiselle mitään ihmeellistä. Olin leiponut serkkuni kanssa jo aiemmin viikolla avomiehelle synttärikakun, jonka sitten korkkasimme ennen synttärisankarin saapumista.

Onneksi mieskin saapui kotiin ja sai kakkua, ennen kuin liian vähäinen määrä liivatelehtiä aiheutti kakun totaalisen lässähtämisen. Vielä tälle päivälle kakun pitää riittää, kun menemme miehen sukulaisten luo viettämään miehen syntymäpäivää.


Siinä yleisen puhumisen aikana aloimme ystäväni kanssa puhua pimennysverhoista. Minä tahdon nukkua pimeässä ja meillä onkin kotona sälekaihtimien lisäksi tavalliset verhot ja niiden alla pimennysverhot. Ne eivät kuitenkaan pimennä niin paljon, kuin haluaisin, joten olen alkanut kaipaamaan jotain muuta ratkaisua. Mainitsin sitten Ikean ja kerroin katselleeni verhoja nettikaupasta. Ystäväni totesi myös tarvitsevansa pimennysverhot ja kohta jo olimme autossa matkalla Ikeaan.

Emme ole vielä koskaan aiemmin olleet miehen kanssa Ikeassa, joten mies laitettiin takapenkille ja naiset jatkoivat pälättämistä autossa matkalla lähimpään Ikeaan. Koen, että jos mies ei selviä Ikeassa läpi naisensa kanssa, ei tuo parisuhde ole jatkamisen arvoinen. Onnekseni oma parempi puoliskoni käveli koko puljun läpi valittamatta kertaakaan. Kaiken lisäksi hän kantoi kaikki ostoksemme kiltisti ja lopulta nappasi ostoskärryt, jotta kaikki tavarat mahtuivat kyytiin.


Rullaverhojen lisäksi halusin ostaa uusia kukkaruukkuja ja uusia kasveja. Aivovamman saamisen jälkeen olen tasaiseen tahtiin tappanut huonekasvejamme ja kun rakas orkideani lopulta kuoli, halusin ostaa uuden tilalle. En tiedä mihin kaikki kukat ovat ennen mahtuneet, kun nyt oli vaikeaa keksiä paikkaa uudelle fiikukselle (korjatkaa, jos kasvi ei ole fiikus), mutta onneksi äiti muistutti, että minulla on keittiössä jakkara. Ennen jakkaran päällä on ollut koiranruoka-astia, mutta ennen kuin saan hankittua paremman kukkatelineen, niin se saa olla kukkasen alla.

Tuo jakkara on kuulunut vaarin äidille ja sen viereinen alunperin puhelinpöytä vaarin sedälle. Osanaan miehuuskoe on sitä, että saan sisustaa haluamallani tavalla kunnioittaen vanhaa ja minulle rakasta sukuani. Koska emme saaneet minkäänlaista kärhämää aikaiseksi, on tunnustettava miehen läpäisseen miehuuskokeen. Saa nähdä, ilmestyykö rullaverhot seinään ilman, että ehdin asiasta mainita.

2 kommenttia:

  1. Minulla täytyy olla huone täysin pimeä muuten en voi nukkua. Huoneemme on niin pimeä, ettei aamulla tiedä paljon kello on ja kerran myöhästyin töistä, joka alkoi klo 12(!), koska en uskonut nukkuvani todellakaan yli 11 :D Pimeäsä on helppo jatkaa unta, aah.

    VastaaPoista