maanantai 29. tammikuuta 2018

Helpot ja hyvät nutellamuffinssit

Jostain sain innostuksen nutellaan. En ole syönyt juuri koskaan pähkinälevitteitä, vaikka muistan kyllä lapsuudessa sellaista meidän kaapista löytyneen. Pähkinöitäkin aloin syömään vasta aikuisena. Nyt kuitenkin sain himon nutellaan ja leipomiseen.

Maanantaina tein lettutaikinan, jota en kuitenkaan saanut paistettua letuiksi. Mietin kovasti, että jaksanko sitten alkaa leipomaan. Himo oli kuitenkin niin kova, että oli pakko hakea nutellaa kaupasta ja leipoa. Löysin netistä hyvältä vaikuttavan ohjeen, mutta vaihteeksi tein siitä oman versioni. Alkuperäinen ohje siis on täältä.

Lisäsin Instagramiin kuvia ja videoita leipomuksista ja ne saivat monta kommenttia. Minut siis sieltäkin löytää nimimerkillä nenne.k. Käykää pistämään seurantaan, siellä tulee jaettua ehkä enemmän arkipäiväisiä juttuja. Mutta nyt ohjeeseen!


Ohje:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl jogurttia
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
100 g Geishaa
3/4 purkillista nutellaa

1. Sulata voi/margariini varovasti mikrossa ja anna hetki jäähtyä.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi/margariini.
4. Yhdistä taikinat keskenään, mutta älä vatkaa.
5. Laita noin puolet taikinasta muffinssivuokiin. Laita kokonainen pala Geishaa vuokiin ja lisää loput taikinasta päälle.
6. Laita vajaa ruokalusikallinen nutellaa muffinssitaikinan päälle ja sekoittele puutikulla. Voit tehdä nutellasta erilaisia kuvioita tai spiraalia.
7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, muffinssit ovat vielä raakoja.


Voin sanoa, että näistä tuli aivan ihania. En huomannut edes laskea kuinka monta näitä tuli, mutta kahdessa päivässä nämä meiltä hävisi. Mies kommentoi, että nämä olivat jopa parempia, kuin bravuurini  mutakakku. Nämä olivat vieläpä varsin helppo tehdä, kun ei tarvinnut vatkata. Jos joskus on helppo resepti, niin nämä onnistuu takuuvarmasti!

Ps. Oli puhetta Q/A postauksen teosta, joten menkää esittämään kysymyksiä tämän postauksen kommentteihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti