tiistai 8. toukokuuta 2018

Karhunpoika sairastaa

Eilen kävin Taikan kanssa eläinlääkärissä. Mies sunnuntaina lähes herätti minut tuomalla koiran sänkyyn. Pikkuisella oli punkki oikealla silmäluomessa. Yritimme molemmat sitä irrottaa siinä kokonaan onnistumatta. Suurin osa punkista saatiin irti, mutta silti pala jäi kiinni.

Minun on pitänyt viedä Taika jo eläinlääkäriin pidemmän aikaa ihan vain rokotukselle, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt oli jo aika, joten naputtelin itseni paikallisen Evidensian sivuille. Olin positiivisesti yllättynyt, kun sain maanantaille ajan. Kunnalliselle eläinlääkärille en muistaakseni ole koskaan päässyt niin nopeasti.


Aikaa varatessa käynnille piti etsiä listasta syy, mutta en löytänyt erikseen punkin poistoon syytä, joten varasin puolen tunnin yleisajan. Lisätietoihin kirjoitin syyt ja vielä sen, että koiran silmät ovat jo hetken ajan vuotaneet. Ajattelin, ettei kaikki kolmea asiaa ehditä mitenkään hoitaa puolessa tunnissa, mutta ainakin jokin asia saataisiin hoidettua.

Eilen sitten ajelin ensimmäistä kertaa Evidensiaan. Vastaanotto oli heti ystävällinen. Olin kuten tavallista vähän etuajassa ja pyörimme ensin "myymälän" puolella. Meiltä otettiin tiedot ja siru skannattiin. Hetken päästä jo meidät pyydettiin sisälle eläinlääkärin huoneeseen.

Aluksi eläinlääkäri yritti poistaa punkkia siinä onnistumatta. Sain punkkilääkkeen mukaan, jonka pitäisi viimeistään hoitaa asia. Sen jälkeen eläinlääkäri katsoi Taikan silmiä ja ruiskutti niihin vihreää nestettä, jolla tarkistettiin, ettei silmissä ole haavaumia. Silmiin eläinlääkäri määräsi silmätipat. Lopuksi Taika sai vielä rokotteen.


Pelkäsin, ettei aika riitä, mutta aikaa jäi jopa vielä ylimääräistäkin. Olin unohtanut rokotuskortin kotiin, joten eläinlääkäri ei voinut laittaa ilmeisesti tässä iässä tavallisesti laitettavaa toista rokotetta. Mikäli koira sen olisi aiemmin saanut, niin nyt sitä ei laitettaisi. Itse muistelen, ettei Taika olisi sitä saanut, mutta mennään nyt varman päälle.

Sain siis uuden ajan kahden viikon päähän. Samalla katsotaan, onko punkki jo kokonaan lähtenyt ja onko silmien rähmiminen loppunut. Toivottavasti silloin muistan ottaa rokotuskortin mukaan. Illalla Taikalta meni vielä maha sekaisin, mutta ajattelen sen johtuneen rokotteesta, eikä siitä, että sillä olisi vielä joku ripulitauti.

Toivottavasti näillä päästäisiin tapaamatta eläinlääkäriä taas hetkeen, vaikka mukavia kaikki ihmiset olivatkin Evidensiassa. Kehuja Taika sai paljon siitä, kuinka kiltisti se antaa itseään käsitellä. Toinen kehu tuli siitä, että Taikan hampaat pestään päivittäin. Jotain olen ilmeisesti koiran kanssa oikein tehnyt, koska mitään erityistä käsittelyharjoitteluja en ole tehnyt. Toki pienenä katsoin sen korvia ja tassuja, mutta muuten se on kotikoirana ollut ja käsitelty sen mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti