lauantai 12. lokakuuta 2019

Ensimmäinen arvonta

Polven leikkauksen takia ja kuntoutuksen ollessa kesken, olen lähinnä vain maannut sohvalla. Koska aivovamma aiheuttaa keskittymiskyvyn vaikeutta, oli pakko kehitellä jotain tekemistä. Ei meinannut tulla edes telkkarin katsomisesta mitään, kun kädet hamuili koko ajan räpläämään puhelinta.

Piti siis miettiä joku toinen vaihtoehto. Yksi tuttu valitti palelevia varpaita ja lupasin kutoa hänelle villasukat. Innoissani ryhdyin suunnittelemaan ja sain jopa sukat valmiiksi nopeasti. Sain kuulla tuttavalle tulevasta vauvasta ja oli pakko päästä kutomaan vauvalle sukkia. Äitini totesi sukat aivan liian pieniksi vastasyntyneelle, joten kudoin toisetkin. Ja kolmannet. Oli pakko tehdä vielä tumput ja pipo vauvalle.

Sitten tein kaverille pipon ja pian jo samanlaiset tumpit perään. Parissa viikossa tuli tehtyä nuo kaikki. Vihoviimeisten lankojen päättelyn jälkeen iski ongelma. Mitä sitten ja kenelle?

Instagramissa olin jakanut jo jotain neuloosin tuotoksia ja iski ajatus. Voisin tehdä jotain jollekin toiselle, ihan ilman lankojen hinnan korvaamista. Joten Instagramissa olevat, kannattaa käydä osallistumassa arvontaan! Mut löytää tosiaan sieltä nimimerkillä nenne.k ja ensimmäisessä kuvassa on ohjeet osallistumiseen.


Tuon kuvan ottamisen jälkeen olen tehnyt yhden pipon ja nyt on tilaustyönä kaverin lapsille tulossa tumppuja ja villasukkia. Kuulemma joululahjaksi saisi myös tehdä yhdelle kaverille jotain käsiä lämmittämään.

Neulominen on onneksi opittu taito jo ennen aivovammaa. Olin jo koulussa ihan hyvä käsitöistä, mutta tietenkin nyt on vaikeampaa saada asioita valmiiksi. Toistaiseksi olen malttanut päätellä kaikki langat ja osa tuotoksista on ollut jo käytössä.

Käytän neulomiseen hyödyksi kotona sohvalla vietetyn ajan lisäksi myös psykoterapiassa istumani tunnit. Puheentuotto ei ole kärsinyt vaikka en terapeuttiani silmiin tuijota koko aikaa. Toki ajatus välillä pätkii, kun joudun miettimään peukalon paikkaa tai laskemaan kerroksien määrää. Toisaalta ajatus pätkii ilman neulomustakin.

2 kommenttia:

 1. Olet taitava ja sinulla on hyvä värisilmä! ♡
  Neulominen on ihanaa ja rentouttavaa, opettelin sen uudelleen oman tällini jälkeen. Olin ollut himoneuloja ennen sitä ja järkytyin kun en enää osannutkaan. Nyt taas sujuu entiseen malliin. Tosin itse en enää tykkää tilaustöistä, niistä tulee väärällä tavalla paineita. Paremmin sopii vapaa neulominen, joka parhaimmillaan muistuttaa meditaatiota ja taiteen luomista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💙
   Mä taas tykkään tilaustöistä, koska joku muu kertoo mitä siellä pitää olla, eikä mun tarvitse päättää 😆

   Poista