lauantai 17. elokuuta 2019

Mikä on mun markkina-arvo?

Kun tapaan uusia ihmisiä, käydään yleensä läpi sellaiset perinteiset kysymykset. Ikä, ammatti ja työpaikka.

-Hei olen Anne 25-vuotias ja oon sairaanhoitaja
-Ai missä sä oot töissä?
-No siis. En missään.
-Opiskeletko vai?
-En, oon saikulla.
-Ahaa.

Noin se yleensä menee. Joidenkin kanssa päästään siihen pisteeseen asti, että kerron aivovammasta ja sen syntytavasta. Ihmiset järkyttyvät ja suuttuvat. Sitten käydään läpi miten aivovamma vaikuttaa arkeeni. Luettelen kasan oireita ja ihmiset hiljenee. Lopussa mainitsen jopa henkilökohtaisesta avustajasta.

Pam. Se oli viimeinen niitti. Tietääkseni olen ihan kivan näköinen, urheilen ja pidän itsestäni jollain tasolla huolta. Silti aivovamma ja masennus estävät ihmissuhteita ja varsinkin parisuhdetta alkamasta. Elämäni ei mennyt kuten halusin tai toivoin, mutta en ole vastuussa itse omasta vammastani. En minä tätä halunnut. Ei se ole minun syyni.

Silti itsekin Tinderissä swaippaan vasemmalle miehen, joka istuu pyörätuolissa. En minäkään halua ihmistä, jolla on selkeästi rajoitteita.


Kun erosin edellisestä parisuhteestani, äitini pyysi pitämään taukoa miehistä. En ole pyyntöä noudattanut äitini tahdosta, mutta kohdalleni ei ole osunut ihmistä, joka hyväksyisi minut sellaisena kuin olen. Eihän tunteilleen mitään mahda. Ne miehet, joihin olen tässä sinkkuuden aikana ihastunut, eivät ole antaneet vastakaikua. On kyse ollut "erilaisesta elämäntilanteesta" tai "välimatka on liian pitkä". Joskus jopa työtä on pidetty tärkeämpänä.

Minä, hauska ja ihan ulkonäöllisesti ok, jos nyt ei liikaa arpia tuijota, en löydä ihmistä, jolle kelpaan. Tai sitten luulen olevani hauska ja olen sysiruma.

Aivovamman vuoksi en ole enää toivottu saalis. "Miten noin kaunis nainen voi olla sinkku?" -kysymykset vaihtuvat hiljeneviin viesteihin, kunnes lopulta tulee ghoustaus (äite, se tarkoittaa sitä kun ilman selitystä viesteihin ei enää vastata tai Tinderissä match poistetaan sanomatta).

Exäni kyvyttömyys puhua tunteistaan ja mustasukkaisuuden aiheuttama raivokohtaus sai minusta sinkkumarkkinoilla aivan nollan. Yritä tässä sitten sopeutua elämään vammaisena ja yksinäisenä.

Toki ymmärrän, että aivovamman vuoksi en aina käyttäydy rationaalisesti, en jaksa tehdä kaikkia asioita ja väsyneenä saatan sanoa inhottavasti. Eikö minulla kuitenkin ole oikeus parisuhteeseen ja olla onnellinen? En väitä ettenkö ole onnellinen sinkkunakin, mutta kieltämättä olisi kiva jakaa sohva jonkun kanssa ja nahistella siitä, kumman vuoro on tyhjentää tiskikone. Ellei avustajani ehdi tyhjentää tiskikonetta sitä ennen.

11 kommenttia:

 1. Musta oot tosi kaunis <3 Mutta varmasti sun aivovamma vaikuttaa siihen, että ei halua tutustua enempää, vaikka paskalta se kuulostaakin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💙 kyllä se vaan valitettavasti vaikuttaa 😔

   Poista
 2. Mitenhän tämän muotoilisi. Kyllä, tuollainen rajoite kuin sinulla karsii ison osan Tinderin käyttäjiä pois. Mutta samoin kerroit tekeväsi itsekin. Se on raadollista tosielämää ja Tinderin kaltaisen karkkikaupan ongelmia. Miksi tyytyä johonkin, kun seuraavana voi tulla vastaan jotain tosi hyvää? Pätee ikävä kyllä myös täysin pinnallisiin asioihin, kuten ulkonäköön.

  Asiaa ei myöskään voi tuoda suoraan ilmi, sillä omien heikkouksien ilmituominen kuulostaa säälinkalastelulta. Ja vaikka vammasi ja historiasi ovat täysin erottamaton osa sinua, ovat ne vähän turhan rankkaa ja syvää kamaa kerrottavaksi kelle tahansa satunnaiselle tuttavuudelle. Vastauksema on järkytystä ja torjuntaa, kuten olet jo kokenutkin.

  Saisitko esiteltyä itsesi niin, että puhe ei heti kääntyisi työelämän ulkopuolella olemiseen? Esim. jotain "olen sairaanhoitaja, mutta haaveilen terkkariopinnoista" jolloin puhe voi helposti kääntyä niihin tai työtehtävien eroihin. Onhan nyt terkkarilla pääsääntöisesti siisti päivätyö, kun taas sairaanhoitaja on yleensä vuorotöissä ja voi olla rajuakin verta ja suolenpätkiä -hommaa.

  Ihan varmasti löydät vielä seurustelukumppanin itsellesi! Mutta tuskin Tinderin kautta. Sellaista kautta, missä sinuun ja mahtavaan persoonaasi pääsee tutustumaan ja ihastumaan siihen - ei vain ulkonäköösi ja muutaman minuutin keskustelun hauskoille läpille. Sitä paitsi sinä olet ihan hemmetin vahva ihminen, kun kaiken sinulle tapahtuneen jälkeen jaksat suunnata kohti tulevaisuutta! Ihanaa syksyä sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja sulla! Täytyy toivoa parasta ja katsoa mitä maailma tuo tullessaan ☺️ mukavaa syksyä myös sinne!

   Poista
 3. Onko sinulla snapchattia tai whatsappia missä sinulle voisi jutella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, mutta en jaa niitä julkisesti. Muhun voi ottaa yhteyttä esimerkiksi Instagramin kautta. Pelkkään "Moi" viestiin en kuitenkaan vastaa.

   Poista
 4. Tiedän tunteet nuo kun en kelpaa työttömänä ja sairaslomalla olevana.. Saa tulla juttelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tuttua. Harva kuitenkaan haluaa olla saikulla ja työttömänä. En minä ainakaan.

   Poista
 5. Sä olet mittaamattoman arvokas juuri tuollaisena kuin olet. Jos haluat todellista rakkautta, et löydä sitä tinderistä tai muista palveluista kuitenkaan, joten miksi välittäisit mitä siellä liikkuvat ihmiset sinusta ajattelevat? Miksi olet tinderissä? Haluatko olla toiselle ihmiselle hänen seksuaalisen tarpeensa tyydyttäjä? useimmat miehet eivät etsi rakkautta vaan he haluavat omilla ehdoillaan toimivan runkkauskoneen. Aina heille mukavampi, jos siihen voi purkaa vuosikausia padotun vihansa sekä suorasti että epäsuorasti tai jos sillä voi ansaita parittamalla sen muutamalle kaverilleen, halusi kohde sitä tai ei. Netti on täynnä saalistajia ja he eivät todellakaan halua sinulle antaa yhtään enempää kuin mitä vaaditaan, että pysyt koukussa. Jos haluat rakastavan miehen, lapsia, kodin, työn - kaikki tämä on odottamassa sinua, mutta se ei löydy netistä ja sen eteen joudut tekemään töitä. Ensin itsesi kanssa ja sitten askel askeleelta haaveitasi kohti. Missä voisit tutustua ihmisiin ihan livenä sekä turvallisessa ympäristössä ja pitkän kaavan kautta? Missä oppisit uudelleen luottamaan itseesi ja tunteisiisi? Missä oppisit toisaalta suojelemaan ja toisaalta suojaamaan itseäsi epätoivotuilta henkilöiltä. Miten opit tunnistamaan ei toivotut henkilöt(= leikittelijä,pahoinpitelijä,raiskaaja,parittaja) ehkä kylmän kuuloista tekstiä, mutta tämä on totuus. Kaikki mulle heti nyt ei ole realistista, mutta askel askeleelta haaveita kohti voi mennä. Minä toivon, että sinä opit tuntemaan tosi rakkauden ja ettei sinulta sen jälkeen tule puuttumaan mitään tarpeellista.
  Sinä olet ihme, uniikki, täydellinen ja sinulle kuuluu se kaikki hyvä, mistä haaveilet. Sinulle kuuluu myös vapaus peloista ja
  ahdistuksesta sekä turhasta syyllisyydestä. Kaikki tämä on myös odottamassa sinua. Voimia kuntoutukseen ja matkaan! Olet Rakas

  VastaaPoista
 6. Hei, haluatko kertoa sinun insta nimimerkin? Vai päivitätkö siellä menoja tämän asian tiimoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennä.k ja kyllä mielestäni päivitä ihan samalla tavalla sinne asioita :)

   Poista